Allergia, Iho & Astma -messut järjestetään 15.11. Tampereella

15.10.2024

Allergia-, iho- ja astmaliitto täyttää tänä vuonna 55-vuotta. Sen kunniaksi liitto järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen messutapahtuman Allergia, Iho & Astma -päivän 15.11. kello 14–19 Tampere-talolla.

Allergia, Iho & Astma -päivässä allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavat päivittävät tietonsa sairautensa hoidosta sekä saavat vinkkejä itselleen sopivista tuotteista ja uusista keinoista hoitaa itseänsä paremmin.

Päivän toteuttaa Allergia-, iho- ja astmaliitto jäsenyhdistyksineen ja kumppaneineen. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Messuilla on toimintaa koko perheelle

Allergia, Iho & Astma -päivässä kuullaan lääkäriluentoja sekä lyhyempiä tietoiskuja, esimerkiksi astman ja atooppisen ihottuman hoidosta ja pitkäaikaissairaan sosiaaliturvasta. Niistä saa vinkkejä myös ruoka-allergisen keittiöön ja tuotteiden valitsemiseen kosmetiikka-allergiselle.

Astmalapsille järjestetään liikuntatuokio Tietoiskulavalla heti messujen avauduttua. Samalla lavalla on päivän päätteeksi astmaatikoille hengitysharjoituksia.

Messuilla on erilaisia esittelypöytiä, näytteilleasettajia sekä toiminnallisia pisteitä. Lasten puuhapiste tarjoaa mukavaa tekemistä perheen pienimmille. Pisteellä lapset pääsevät muun muassa askartelemaan oman rintamerkin ja rannekorun.

Liiton kuvausseinän luona voi ottaa itsestään kuvan tai voi tutustua Ihorauha-kuvanäyttelyyn tai askarrella oman pääskyn yhteiseen kollaasiin. Astmaa sairastava voi tarkistuttaa lääkkeenottotekniikkansa.

Katso Allergia, Iho & Astma -päivän ohjelma: allergia.fi/aiapaiva

Lisätietoja:

Järjestöasiantuntija Paula Lehtomäki, puh. 045 676 2328, paula.lehtomaki@allergia.fi

Sivua päivitetty: 15.10.2024