Allergia-, iho- ja astmaliitto kolmanneksi paras sote-alan mainetutkimuksessa

24.5.2024

Allergia-, iho- ja astmaliitto on sijoittunut T-Median toteuttamassa Sosiaali- ja terveysalan Luottamus&Maine 2024 -tutkimuksessa kolmanneksi.

Mainetutkimuksessa sote-alan hyvämaineisimmat organisaatiot ovat Tekonivelsairaala Coxan maineluvulla 3,80, Pikkujätti 3,77 ja Allergia-, iho- ja astmaliitto 3,71. Luottamus&Maine-tutkimusmallissa jokaiselle organisaatiolle lasketaan maineluku asteikolla 1–5.

– Olemme erittäin ylpeitä Allergia-, iho- ja astmaliiton hyvästä tuloksesta tuoreessa mainetutkimuksessa. Tämä tunnustus osoittaa, että pitkäjänteinen sitoutumisemme ajaa vaikuttavasti jäsentemme asioita ja parantaa heidän arkeaan, on kantanut hedelmää, kertoo Allergia-, iho- ja astmaliiton toiminnanjohtaja Paula Hellemaa.

– Erityiset kiitokset tästä saavutuksesta kuuluvat jäsenyhdistyksillemme ja vapaaehtoisillemme, jotka ovat olleet keskeisessä roolissa maineemme rakentamisessa. Hyvä maine perustuu organisaation hyvään toimintaan ja positiivisiin kohtaamisiin, ja jatkamme kehitystyötämme näiden osa-alueiden vahvistamiseksi, Hellemaa jatkaa.

Sote-alan organisaatioiden mainetta tutkittiin maalis–huhtikuussa 2024. Tutkimuksessa selvitettiin 39 organisaation maine suomalaisten keskuudessa ja siihen vastasi 5 942 henkilöä.

T-Media on tutkinut sosiaali- ja terveysalaa omana tutkimuskokonaisuutenaan vuodesta 2016. Sote-ala on kärsinyt heikkenevästä maineesta vuodesta 2020. Myös tänä vuonna alan tulos oli laskenut edellisvuotisesta, joskin laskun tahti on loiventunut. Sote-alalla organisaatioiden maineet ovat alaa paremmat.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Paula Hellemaa, puh. 041 513 0224, paula.hellemaa@allergia.fi

T-Median tiedote Sosiaali- ja terveysalan Luottamus&Maine 2024 -tutkimuksen tuloksista

Sivua päivitetty: 24.5.2024