Lokakuussa webinaari: Astma ja työ – 1,5 miljardin haaste!

30.8.2024

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää yhteistyössä Vates-säätiö kanssa lokakuussa webinaarin astman vaikutuksista työkykyyn.

Vaikeaa astmaa sairastaville sopii huonosti työ, jossa altistutaan hengitystieärsykkeille. Astmaa sairastava voi kohdata työelämässä tilanteita, jolloin tarvitaan erilaisia yksilöllisiä toimenpiteitä ja mukautuksia työkyvyn ylläpitämiseksi.

Osallistumalla webinaariin kuulet, miten työyhteisöjen ja työnantajien tietoisuutta astman vaikutuksista työkykyyn voidaan parantaa. Tarkastelemme teemaa tutkimustiedon valossa sekä työnantajan näkökulmasta. Aiheen käsittely jatkuu 21.11. toisella webinaarilla. Siinä keskitytään toimenpiteisiin, joilla astmaa sairastavan työkykyä voi tukea ja ylläpitää.

Astma ja työ -webinaari on suunnattu aiheen parissa työskenteleville ohjaus- ja valmennushenkilöstölle, järjestöjen työllisyysasiantuntijoille ja työllisyyspalvelujen työntekijöille, työterveyden ammattilaisille sekä muille työkyvyn parissa työskenteleville.

Maksuton webinaari järjestetään 24.10.2024 kello 14.00–15.30 Teamsissa.

Ilmoittaudu webinaariin

Astma ja työ -webinaarin ohjelma

Kello 14.00 tilaisuuden avaus

Mitä selvitykset ja tutkimukset kertovat astmaa sairastavista työelämässä?, Allergia-, iho- ja astmaliitto

Mitä tilastot kertovat astmaa sairastavista työelämässä, erikoistutkija, tutkimusyksikkö Terhi Kurko, Kansaneläkelaitos

Puheenvuoro Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lta, työllisyys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Patrik Tötterman, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kello 15.30 tilaisuus päättyy

Ohjelma täydentyy myöhemmin. Pidämme oikeuden muutoksiin.

Sivua päivitetty: 30.8.2024