Millaista on vapaaehtoisena?

Anu Sauliala

13.7.2016

Kyselin muutamalta allergia- ja astmayhdistyksen vapaaehtoiselta mitä he ovat vapaaehtoisina tehneet ja millaista se on ollut. Lue kolme kokemusta!

 

Pilvi Korpi on Vaasanseudun Allergia -ja Astmayhdistyksessä lapsiperheiden vertaistukiryhmän vetäjänä ja hallituksen jäsenenä.

”On mukavaa, kun pyydetään mukaan erilaisiin tapahtumiin. Nyt esimerkiksi olemme suunnittelemassa Vaasaan Gerby skolalle "Voi hyvin vaasalainen" -tapahtumaa yhteistyössä Vaasan kaupungin ja monien eri yhdistysten kanssa. On mahtavaa, kun saa luoda itse sellaista tapahtumaa kuin haluaa ja päästä vaikuttamaan asioihin. Myös yhdistys saa sitä kautta näkyvyyttä, ja ihmisten tietoisuus allergiaa ja astmaa sairastavien elämästä laajenee. Yhteistyön ansiosta voimme tarjota tällaisen koko perheen ilmaistapahtuman, jossa on paljon kokemista ja näkemistä kaikenikäisille.”

 

Julia Klippi on Porvoon Seudun Allergia- ja astmayhdistyksessä vertaisryhmän vetäjä/vertaistukija.

”Aloitin paikallisyhdistyksemme toiminnassa viime syksynä. Halusin toimia vapaaehtoisena ja kaipasin alueellemme allergisten lasten vanhemmille suunnattua vertaisryhmää. Koin tärkeäksi päästä vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa. Parhaimmillaan vertaisryhmä tarjoaa tietoa ja varmuutta allergian kanssa elämiseen.

Päätin järjestää vertaistapaamisen alueemme pääkirjastossa. Muistan kuinka jännitin odotellessani kirjastossa ennen tapaamisen alkua. Tuleeko paikalle kiinnostuneita kymmenen, viisi tai ei ketään. Ilokseni paikalle saapui yksi osallistuja. Olimme kaksi toisillemme tuntematonta ihmistä, mutta meitä yhdisti allergisen lapsen vanhemmuus. Tuntui yllättävän luonnolliselta aloittaa juttelu. Ilta oli todella antoisa. Tapaamisen jälkeen tunsin onnistuneeni.”

 

Anna-Stina Määttä toimii Lapin Allergia-ja Astmayhdistyksen puheenjohtajana ja allergia- ja astmaneuvojana.

”Olen allergianeuvojana ollessani saanut monia hyviä hetkiä. Silloin tuntuu, että olen oikea ihminen oikeassa paikassa, kun joku ihminen on tosi kiitollinen saatuaan minulta apua ja neuvoja omaan kriisitilanteeseensa esimerkiksi lapsen sairastuessa astmaan. Noin pari vuotta sitten olin liiton Järjestöpäivillä ja muistan, kun vastasin puhelimeen neuvonta-ajan ulkopuolella. Äiti soitti ja oli hätääntyneen kuuloinen. Kysyi, että mitä hän tekee, kun lapselle tehtiin päivällä astmadiagnoosi. Kuuntelin ja rauhoittavasti selitin, mitä diagnoosi tarkoittaa ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Puhelun loputtua äiti jo nauroi ja oli helpottunut ja tosi onnellinen saamistaan tiedoista ja ymmärryksestä.”

 

Hyppää sinäkin vapaaehtoiseksi. Pienelläkin panostuksella on merkitystä! Lue tehtävistä ja ilmoittaudu täällä!

Vantaan ja Keravan allergia- ja astmayhdistyksen vapaaehtoisten yhteistyö toimii!

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 13.7.2016